Начална > 2022 > Novalac с нов състав

Novalac с нов състав

Промените се отнасят до съдържанието на някои мастни киселини: добавена е омега-3 мастна киселина DHA и е коригирано съдържанието на някои витамини и минерали (повече витамини D, K, B1, B2, B6 и повече фолиева киселина).

Какво се е променило в състава?

Промените се отнасят до съдържанието на някои мастни киселини: добавена е омега-3 мастна киселина DHA и е коригирано съдържанието на някои витамини и минерали (повече витамини D, K, B1, B2, B6 и повече фолиева киселина).

Защо се променя съставът?

Промяната в състава е обусловена от новия Регламент 2016/127 на ЕС относно млечните продукти, който влезе в сила през 2020 г. Поради тази причина производителят е направил незначителни промени в състава, както и в етикетирането. Съдържанието на DHA се е увеличило в повечето млечни храни, така че в бъдеще храните за кърмачета ще бъдат още по-подходящи за специфичните нужди на децата.

Кое е важно за родителите?

Като родители ще можете да забележите промени в състава: сухото мляко ще има малко по-различен цвят, текстура, мирис или вкус. Освен това, млякото може да се разтвори или разпени по различен начин по време на приготвянето. Уверяваме ви, че това е напълно нормално и не влияе по никакъв начин на безопасността или качеството на продукта. Вярваме, че бебето ви бързо ще свикне с обогатения вкус.

Често задавани въпроси при преминаване към новия състав

 • Необходим ли е постепенен преход към новата формула?
  Преминаването от стария състав към новия е напълно безопасно и може да се извърши незабавно, без преходна фаза.
 • Детето ми отказва новия състав, какво мога да направя?
  Често се случва децата да забележат и най-малките промени в състава, вкуса, мириса или текстурата. Бебето обаче бързо свиква с тези промени, ако родителите му упорстват. 
 • Колко време е необходимо на бебето да свикне с новия състав?
  Това зависи от бебето; свикването с новия състав може да отнеме до няколко дни.
 • Трябва ли да изхвърлим старата формула?
  Не е необходимо, старата формула може да бъде използвана според срока на годност. 

 

Как можем да разберем дали сме купили продукт с новия състав?

Продуктите с новия състав се появяват на пазара постепенно. Млечните формули Novalac с новия състав имат някои промени върху опаковката (отбелязани на предната страна). Ще забележите и разлика в посочения състав и дозировка.На какво трябва да обърнем внимание, когато приготвяме храна?

Инструкциите за приготвяне и дозиране се намират на гърба на опаковката. Следвайте препоръките за индивидуалната млечна формула. Моля, имайте предвид, че тези количества са ориентировъчни, така че точното хранене, съобразено с нуждите на детето, трябва да се обсъди с вашия педиатър.Допълнителна информация можете да получите на: info@novalac.bg