Начална > Образователно съдържание > Първите зъбки на вашето бебе

Първите зъбки на вашето бебе

Бебешкият плач кара всяка майка да се тревожи - дали детето е гладно, спи му се, мокро е или го мъчи нещо друго. Доста често обаче причината бебето да плаче се крие и в никненето на зъбки, което е истинска неприятност за мъниците. Раздразнителното поведение и безсънните нощи за вас и вашето малко дете може би ще започнат, като през този период бебето ще го обземе неконтролируемо желание да сложи всичко, което е на една ръка разстояние, в устата си, като същевременно се лигави в обилни количества.

Поникването на зъбите е продължителен процес, тъй като при някои деца първите зъбки изникват още на 4 месеца, а при други процесът може да отнеме почти година, а понякога и повече. Всяко дете е уникално само по себе си и има собствен ритъм на никнене на зъбки. Най-често първият зъб, който изниква, е долният резец. Всичките 20 млечни зъба израстват най-късно до навършване на две-три годишна възраст.

Когато зъбите пробият венците, гингивалните тъкани стават леко увредени, и всичко това е придружено от повишено слюноотделяне и болезнено подуване на венците. Когато детето отделя много слюнка, не забравяйте хидратацията, но когато има налице и раздразнени венци, гризалката за зъби или Gengigel Първи зъбки ще помогнат.

Gengigel Първи зъбки има приятен вкус и не съдържа алкохол, захар, изкуствени аромати, глутен, лактоза, парабени, натриев лаурил сулфат и ГМО. В случай на поглъщане на малки количества от гела, той не се абсорбира, а напуска тялото по същия начин като храната.

prvi-zobki

След като зъбите израстат, можете да използвате Gengigel Първи зъбки като помощно средство за:

  • Увредени венци в резултат на загуба на млечни зъби
  • Възпалени, кървящи венци по различни причини
  • Рани и язви (афти) в устата 

Никненето на зъбки е изтощителен процес както за бебето, така и за родителите, но когато вашето малко слънчице се усмихне, със или без зъби, вие ще забравите всички проблеми, свързани с този период!

Запек

Запек означава нередовна дефекация при бебе (два пъти седмично или по-малко). Изпражненията са по-твърди, дефекацията е по-рядка, трудна, дори болезнена, на повърхността на изпражненията може да се появи кръв.

Прочети статията
Издателският екип Novalac
Издателският екип Novalac,

Регургитация

Регургитацията (връщането на храна) често се среща при кърмачетата през първата година от живота им. Проявява се като неволно връщане на кърмата или храната от стомаха в хранопровода.

Прочети статията
Издателският екип Novalac
Издателският екип Novalac,
Всички статии