Начална > Образователно съдържание > Хранене на бебетата > Как безопасно да приготвите мляко за деца с вода?

Как безопасно да приготвите мляко за деца с вода?

Водата, която използваме за приготвяне на мляко, трябва да е от безопасен източник. Можете да използвате бутилирана вода или преварена чешмяна вода, която е вряла около пет минути и е охладена до 40 ° C. След това не чакайте повече от 30 минути, за да приготвите храната. Не приготвяйте мляко с вряща вода, за да не унищожите витамините и другите полезни съставки, чувствителни към високи температури.

Важна забележка за родителите: разреждането на мляко с вода е опасно!

Добавянето на повече вода към прахообразното мляко от препоръчаното, за да се спести от млякото или даване на вода на кърмачето вместо хранене, може да причини опасно състояние, наречено отравяне с вода.

Хипонатриемия или намаляване на нивото на натрий или сол в кръвта се крие зад предозирането или отравянето с вода. Симптомите, които се появяват при ниски нива на натрий в кръвта, включват главоболие, умора, гадене, често уриниране и дезориентация.

Добавянето на повече вода от препоръчаното към млякото за кърмачета също намалява концентрацията на хранителни вещества, които кърмачето трябва да получава при всяко хранене. В резултат на това развитието и растежът могат да се забавят. Поради тези причини родителите се съветват винаги да приготвят млякото точно според инструкциите на производителя.

Как да тествате температурата на млякото в бутилката?

Най-лесният начин за проверка е да капнете няколко капки върху вътрешната страна на китката си. Температурата на млякото трябва да е приятна.

За колко време може да се съхранява приготвеното мляко за кърмачета?

Съгласно инструкциите на производителя, трябва веднага да използвате приготвеното мляко, а неконсумираното да изхвърлите. Ммлякото не е стерилен продукт, затова не препоръчваме да го съхранявате (дори ако млякото Novalac се смесва с каша), тъй като броят на бактериите може бързо да се увеличи. Съветваме ви да приготвите толкова каша, колкото прецените, че детето ще изяде. Най-важното е детето ви да получи безопасна и прясна храна.

Запек

Запек означава нередовна дефекация при бебе (два пъти седмично или по-малко). Изпражненията са по-твърди, дефекацията е по-рядка, трудна, дори болезнена, на повърхността на изпражненията може да се появи кръв.

Прочети статията
Издателският екип Novalac
Издателският екип Novalac,

Регургитация

Регургитацията (връщането на храна) често се среща при кърмачетата през първата година от живота им. Проявява се като неволно връщане на кърмата или храната от стомаха в хранопровода.

Прочети статията
Издателският екип Novalac
Издателският екип Novalac,
Всички статии