Продукти Novalac Продукти
Novalac
Thousand days first

За мен и моето бебе

Thousand days second

Основни хранителни вещества и тяхната роля в развитието на бебето

Усещането, когато осъзнаеш, че в теб расте нов живот е просто безценно! Пред вас са прекрасни месеци, които ще останат завинаги в паметта и сърцето ви.

Въпреки че започваме да броим възрастта на детето от раждането, трябва да помислим за здравословното му развитие много по-рано. Най-важните 1000 дни на детето започват още със зачеването и ще продължат до втория му рожден ден. Разнообразното и балансирано хранене по време на бременността е от съществено значение за безгрижната бременност и здравословното развитие на вашето бебе.

Thousand days third Thousand days fourth

Защо е важно по време на кърмене?

За майките, които кърмят, се препоръчва да продължат да добавят фолиева киселина към диетата си. Липсата на прием на фолиева киселина може да доведе до анемия. Тялото не може да произвежда фолат самостоятелно, затова е важно да се осигури редовен прием с храната.

Какво е фолат или фолиева киселина?

Фолатът е витамин B, по-специално витамин B9. Фолиевата киселина, от друга страна, е синтетично получена форма на витамин B9, която често се използва за заместване на фолат с хранителни добавки, когато приемът на фолат е особено важен и повишен.

Храни, които съдържат фолиева киселина

Добри източници на фолиева киселина са зелените зеленчуци, особено листните като спанак и маруля, както и домати, бобови растения, ядки, портокали, кълнове, пшеничен зародиш и пълнозърнести храни, както и картофи и яйца.

На какво трябва да обърнем внимание?

Дневната нужда от фолат е по-висока при бременни жени и кърмачки, като възлиза на 600 µg. Тъй като е трудно да се задоволят повишените нужди с редовен хранителен режим, експертите препоръчват допълнителен прием на фолат чрез хранителни добавки. Въпреки това, не всички добавки с фолиева киселина са еднакви. Някои по-модерни хранителни добавки съдържат фолиева киселина в активна форма. Това означава, че погълнатата фолиева киселина не трябва да преминава през процеси в тялото, които я правят „полезна“, а вече се консумира в тази си форма. По този начин тялото може да я използва пълноценно. Освен да изберете продукт с активна фолиева киселина, е важно да се доверите и на качеството на продукта. Винаги можете да се свържете с вашия гинеколог или фармацевт в аптеката за професионален съвет.

Ако консумираме твърде много фолиева киселина, излишната фолиева киселина се отделя с урината. Общата безвредна дневна доза е 1000 µg.

Какво означават първите 1000 дни?

Препоръчваме продукта

Препоръчваме продукта

  • Novalac Prenatal меки капсули

Ние сме препоръчани от експерти

Page mark yellow Page mark butterfly

Образователно съдържание

Група експерти са подготвили за вас широка гама от теми, в които дават отговори на най-честите въпроси относно зачеването, бременността и периода на майчинство.

Бременна съм

Бременна съм

Усещането, когато осъзнаеш, че в теб расте нов живот е просто безценно! Пред вас са прекрасни месеци, които ще останат завинаги в паметта и сърцето ви. Какво ще се случи по време на бременност, как да се подготвим за бременността и по-късното раждане, какви са хранителните насоки по време на бременност, са само част от темите, които ще бъдат от полза за всяка бъдеща майка и ще решат много бременни затруднения.

Повече

Храносмилателни проблеми при бебетата

Повече